dijous, d’octubre 26, 2006

Lluís Racionero i ERC


Bitàcola de campanya (7)

Lluís Racionero, ha estat un dels homes d'Aznar a Catalunya.
Avui encara se'l considera pròxim al PP, tot ique ara renega dels partits polítics, almenys això és el que es dedueix del seu darrer article a Estrelladigital.es.No ven que los partidos deben desaparecer porque si no hay ideologías alternativas no hay partidos? Entonces la gente volveria a votar.»

Va ser director de la Biblioteca Nacional de España amb Aznar, una etapa en la qual va estar embolicat amb un escàndol per un suposat plagi. Recordo que alguna cosa en vaig escriure en El Punt, el 9 d'0ctubre del 2002.

No ens ha d'estranyar gens que ara parli de les eleccions catalanes perquè l' exdirector de la Biblioteca Nacional, coneix molt bé la política catalana. Cal recordar que va ser candidat d'ERC en unes altres eleccions al Parlament de Catalunya, una etapa que no figura en cap de les seves notes biogràfiques, sembla un passat que ell no vol recordar, i pel que sé els d'ERC també es fan els desmemoriats quan algú els hi ho recorda.

Amb tot fa poc més d'un any Lluís Racionero no renegava pas del seu passat i escrivia en El Punt:
«Jo no voldria la independència i per això no podria ara ser d'ERC, però sí m'agrada el nou estatut que se'ns proposa. Per tres raons: primer per federalista. Crec que és una manera més exacta de reflectir la realitat espanyola -unitat de diversitats- i que és un sistema contrastat a Alemanya o els Estats Units.Segon, perquè històricament Catalunya, Euskadi i Galícia no són el mateix que les altres 14 autonomies, tot i que Tarradellas va acceptar-ho així.Tercer, cal posar fi als dèficits de la sanitat i pactar un finançament suficient perquè Catalunya no estigui més apurada que les regions a les quals aporta diners.Per als que votem i vivim a Catalunya, la consigna és que ens representin, facin anar el país i aconsegueixin de Madrid el necessari que és just i compatible amb la solidaritat.»

La veritat jo a aquest home no l'entenc!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat, jo tampoc. La gent a mesura que es va fent gran va canviant d'ideologia, però és que aquest sembla una muntanya russa i a més no sap si està del dret o del revés.

Anònim ha dit...

És una broma, no?