dimecres, d’octubre 18, 2006

CiU i la imatge dels periodistes


Bitàcola de campanya (2)

Estic preocupat, temo que ara Convergència i Unió demani la dimissió de Josep Maria Huertas com a degà del Col·legi de Periodistes, i la veritat, ara que hem aconseguit certa estabilitat a la institució, tornar a l’enrenou que suposa escollir un nou degà és angoixant.

Clar avui el
Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet pública una declaració en la qual manifesta que la propaganda política ha de respectar la imatge dels periodistes.

Home! La utilització que fa CiU en el seu
DVD de campanya Confidencial.cat, de la imatge i del treballs dels periodistes sense haver-los demanat el seu consentiment penso que vulnera diferents aspectes de la Llei de la Propietat Intel·lectual (drets d’autor), i com no, també vulnera un dret fonamenta com és el de la pròpia imatge.

Entenc que des del Col·legi es doni suport al Comitè Professional de TV de Catalunya que ha hagut de sortir en defensa dels periodistes la imatge i la feina dels quals ha estat utilitzada en el DVD electoral de CiU.

Clar que aquest no és un cas aïllat si no que a banda de CiU, pràcticament la totalitat de partits polítics haurien de reflexionar de la utilitzacions que fan tots plegats dels mitjans públics pels seus interessos partidistes sobretot en períodes de campanya electoral i que mobilitza una i altra vegada la professió periodística en favor de la seva independència.