diumenge, de febrer 21, 2010

Parcs eòlics a l'Albera


M'han demanat de fer difusió a aquesta carta sobre una nova amenaça a la comarca de l'alt Empordà

Benvolguts amics i amigues,

Avui l'Albera té una amenaça molt greu, degut a interessos partidistes, la Generalitat de Catalunya ha tirat pel dret i ha menystingut a tota una Comarca: la de l'Alt Empordà., aprovant la concentració de tots els parcs eòlics de l'Empordà a la zona de l'Albera en detriment de la proposta concensuada pel territori que era ubicar-los al ja degradat Corredor d'infraestructures, amb la MAT, AP-7, TGV.

La proposta era coherent amb el territori ja que no s'havien de construir grans línies d'evacuació per l'energia generada pels parcs, ni s'havia de destrossar més el paisatge amb camins de 8 m d'amplada per instal.lar els aerogeneradors, perquè molts ja s'han fet per aquestes altres construccions abans esmentades, ni el seu impacte visual afectava a tants municipis de l'Empordà. Hem de pensar que l'Albera i els seus municipis és veuen des de qualsevol punt de la plana.

A més, pels que defensem l'energia eòlica la proposta del Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà suposava més generació que la que preveu la Generalitat en aquesta ZDP de l'Albera.

No hi ha dret que una feina (l'estudi encarregat per ell mateix, el CILMA (Diputació de Girona) i l'Ajuntament de Figueres a l'Institut Cerdà) que ha costat moltes reunions i moltes negociacions a nivell comarcal i sobretot diners públics, quedi en res.

Per això, us demano que difongueu al màxim aquesta nota i ens ajudeu a sumar sensibilitats d'una banda enviant i explicant aquesta problemàtica a totes les persones que conegueu i per l'altra si sou del Facebook afegiu-vos al grup Cap agressió a l'Albera, centrals eòliques al corredor d'Infraestructures (http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=361953957467)

Salutacions
Associació Respectem l'Albera