dimecres, de setembre 09, 2015

Petra Lázló, una vergonya per la professió periodística

Hongria, és un país en el qual el neonazi Jobbik l'abril del 2014 va aconseguir el 21% de los vots en las legislatives. El pes de l'extrema dreta es fa evident en les decisions que pren el govern hongarès en relació als pas dels refugiats sirians pel seu territori. 
També en el tractament mediàtic que fan determinats mitjans de comunicació d'aquest país com la cadena N1 de TV vinculada a l'extrema dreta. 

Vist aquest panorama no ens ha de semblar estrany que gent com la periodista, Petra László, de la N1, facin la traveta i rebin amb cosses a les famílies dels refugiats sirians quan fugen de la policia hongaresa. La periodista ha estat acomiadada, la cadena no ha demanat disculpes.

 La mateixa Petra, lluny de penedir-se ha penjat la fotografia on es veu com fa la traveta a un refugiat amb la seva filla en braços, en el seu perfil de facebook. Hi reprodueix els vídeos on es veu com violenta la fugida dels indefensos, i se'n venta de la seva acció. Petra Làsló és una vergonya per la professió periodística, perquè una persona que fa això, mai podrà explicar res sense una càrrega xenòfoba i racista al darrera.
Les misèries en els països membres de la Unió Europa cada dia són més escandaloses. Potser no ens interessa ser membres d'aquesta Europa, on les persones no compten per a res.