divendres, de setembre 04, 2015

El Español i El Nacional.cat

                                                Dos periodistes que han tingut molt de poder com a directors de
dos diaris molts influents a Espanya i a Catalunya, s'han apartat o han estat apartat d'aquests projectes i han decidit iniciar la seva pròpia aventura periodística en el món de la comunicació digital. 

Primer va ser l'exdirector del diari El Mundo  Pedro J. Ramírez que va decidir llançar a la xarxa el seu projecte de diari digital "El Español. El mateix @pedroj_ramirez  anunciava ahir a traves de les xarxes socials que el nou diari estarà disponible el proper 7 d'octubre, com una pàgina web beta, una situació que mantindrà durant algunes setmanes. De moment ja funciona el Blog de El Español .

Per la seva banda José Antich, després de 14 anys com a director del diari La Vanguadia, va ser apartat de la direcció del rotatiu perquè el Grup Godó hi volia donar una orientació molt més conservadora i sense cap accent ni nacionalista, ni independentista. Ara @joseantich prepara el llançament del diari digital  El Nacional.cat, durant els primers mesos del 2016. La idea del director i editor és "donar veu a la societat", que segons diu "no apareix reflectida als mitjans de comunicació actuals".