dissabte, de setembre 12, 2015

La Diada vista des d'Espanya

La gran mobilització de la Diada de l'11 de Setembre, és la quarta consecutiva en que el poble català surt massissament al carrer per reclamar allò que és seu.
Una vegada més des d'Espanya la resposta ha estat de menys teniment, desqualificació, insults....
Han intentar silenciar la retransmissió per TV3 d'una mobilització única a Europa i que objectivament des d'un punt de vista periodístic és notícia  i un esdeveniment informatiu de primer ordre. que hauria de mobilitzar els mitjans de comunicació del país. Però el front unionista del PP, Ciutadans, PSOE i també els de Catalunya si que es pot (Podemos), han denunciat davant la Junta electoral la retransmissió que va fer TV·3 d'una mobilització històrica, al·legant, -sabent que no es cert-, que es tractava d'una Editorial de El País, menyspreant una vegada més a la societat civil catalana i a les entitats que han estat capaços de treure al carrer a milions de catalans.

Els jutges, que a Espanya són part, han adoptat la decisió esperpèntica de que TV3 haurà de compensar amb informacions parlant durant hores dels partits unionistes,  per la retransmissió de la Diada. Una decisió de la Junta Electoral que deixa molt tocat el sentit democràtic dels serveis informatius. La informació es decideix a cop de resolució judicial, per convertir-la en propaganda. Aquesta és una altra feblesa d'Espanya, amb un sistema de blocs electorals imposats que res tenen a veure amb el que es coneix com a informació.