dimecres, d’octubre 04, 2006

La divisió del socialisme francès


Les divisions en el Partit Socialista Francès (PSF) són una constant. Ja en les darreres eleccions presidencials el candidat socialista, Lionel Jospin, es va haver de retirar per un fracà electoral, fruït de de les divisions internes, i va deixar el camp lliure a Jacques Chirac, que va guanyar l'Elisi amb una àmplia majoria. Els socialistes van donar suport a Chirac davant de l'entrada en escena de l'utradretà Le Pen.

La divisió més profunda en el si del PSF, però, es va produir durant la campanya del referèndum per la Constitució Europea; mentre que la línia oficial del partit, amb el seu secretari general, François Holande, apostava pel sí, un ampli sector encapçalat per Laurent Fabius va fer campanya pel no.

Ara, quan semblava que s'havia superat la profunda crisi en què va entrar el PSF pel referèndum europeu, es torna a obrir una altra bretxa en contra de la candidatura de Ségolène Royal per a les pròximes eleccions presidencials, tot i que els sondejos la presenten com la millor alternativa al candidat de la dreta, Nicolas Zarkozy.