dilluns, d’octubre 16, 2006

Lluís Companys

Bitàcola de campanya (1)

Hores abans de l’inici de la campanya electoral, tots els partits catalans en diferents actes a tot el país van retre homenatge al president de la Generalitat Lluís Companys, assassinat per l’exèrcit espanyol. Els informatius de les ràdios i televisions donaven aquesta informació indicant que en aquests actes hi van participar “tots els partits catalans, excepte el PP”. És que ara resulta que el PP és un partit català?

Un d’aquest actes d’homenatge es va celebrar a l’Alt Empordà davant el monument erigit en el coll de la Manrrella, allà van parlar Toni Strubell, Victor Alexandre, Francesc Canet i Narcís Oliveras. Tots ells van parlar del sumari que va condemnar a mort a Lluís Companys.

Un cop iniciada la campanya electoral ningú n'ha parlat més de la qüestió. Algú comentava si com a catalans podem acceptar que aquestes alçades encara no s’hagi revisat i anul·lat aquest sumari.

L’Estat espanyol hauria de reconèixer els seus errors del passat i aprendre d’altres governs que han revisat la història i han demanat perdó. La no revisió del sumari del consell de guerra franquista que va sentenciar a Companys és una ofensa al poble de Catalunya.