dilluns, de novembre 28, 2016

Gallocanta

Ornitologia

Gallocanta - tierra de lagunas

Un cap de setmana d'observació d'ocells. L'objectiu era veure el fenòmen de les Grues en emigració que entre novembre i desembre es poden admirar a milers a la llacuna de Gallocanta, i el vam asolir.

Des de l'observatori de La Reguera, davant de l'estany de Gallocanta vam viure un capvespre sensacional. Vam haver de caminar poc més de tres quarts d'hora, una mica enfangats i sota una pluja fina i amb fred. Però la passejada, malgrat els inconvenients valia la pena. Un cop vam pujar a l'aguait, eren quarts de cinc de la tarda, vam començar a veure unes primeres volades de Grues, però en poca estona ja hi havia  grups amb centenars de volades de la Grus Grus, un rere l'altre que anaven arribant bàsicament de la banda de l'oest per fer nit a la llacuna d'aigua salada de Gallocanta. El silenci que fins aleshores regneava entorn de l'estany va quedar trencat pel crit característic de les aus que es repetia i anava augmentant fins a unes proporcions considerables. L'espectacle és únic,  recomenable per tots qui els hi agraden els ocells.
La recomenació és buscar un bon lloc d'observació i esperar que comenci a foquejar per veure arribar les Grues. A l'endemà matí, a partir de les set el fenòmen es tornar a repetir però a la inversa, les Grues aixequen el vol i van marxant totes des de l'estany cap els camps de la regió per buscar menjar. Pel que jo vaig viure, és molt millor i més espectacular veure l'arribada massiva de les aus el vespre que no la seva marxa a trenc d'alba.
Es recomenable fer nit en algún hostal o alberg de la zona, el més proper possible a l'esany de Gallocanta. Nosaltres ens vam quedar  a dormir al Albergue Allucant, sense gaires luxes, però amb un preu molt raonable. No cal dir que s'ha d'anar ben equipat per no passar fred i ben calçats.

En aquesta sortida ornitològica,  vam poder observar entre altres ocells:


1 comentari:

Unknown ha dit...

Un cap de setmana inolbidable amb els objectius superats de molt.Ara les oques!!!!