dimecres, de novembre 29, 2006

Triunfo


Pels nostàlgics que enyoren el periodisme que es feia durant la transició espanyola, la revista Triunfo ha obert part de les seves planes històriques al plúblic en general que hi pot accedir a traves de la plana web triunfodigital.com.

No dic que aquest periodisme fos ni millor, ni pitjor que el d'avui, això no es pot generalitzar, perquè a banda de Triunfo també hi havia altra premsa, i quina premsa!

Repassar avui alguns dels articles que publicava la mítica revista, és un exercici interessant. De fet, mirar l'hemeroteca, és un exercici que tots els periodistes hauriem de fer sovint. Dóna molt de sí i no té cap secret, sobretot quan recordes a segons qui allò que va dir i que avui s'en panedeix d'haver-ho dit.

Sense anar més lluny només cal veure que ha fet el PSOE amb el seu polèmic vídeo «La otra tregua», un senzill exercici d'hemeroteca.

Les hemeroteques i les cas De Juana Chaos

Sense cap intenció de fer prediccions, puc assegurar que la famosa sentència del Tribunal Suprem que condemna a De Juana Chaos a més de dotze anys de presó, passarà a les hemeroteques, com una autèntica aberració jurídica. I si no, només cal fer un repàs als juristes que han començat a destroçar públicament el contingut de la polèmica sentència del l'alt tribunal, com ha fet Nicolás García Rivas o també Bonifacio de la Cuadra.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha sectors de la judicatura que estan alterant les regles del joc utilitzant el dret d'una manera absolutament perversa en relació amb la jurisprudència consolidada durant anys en matèria de dret a l'opinió. De Juana Chaos és un ésser menyspreable però se li està acusant per dos articles publicats el 2004 quan fa anys, fins i tot hi són en un llibre, publicava articles puntualment amb la mateixa línia editorial. Si abans no van ser utilitzats per processar-lo, perquè ara si?. Ens creiem el sistema, o l'alterem al nostre gust? Ser demòcrata obliga a esmorzar gripaus crus.

La majoria de juristes que conec, en privat accepten que el que passa a l'Audiència Nacional és una deriva, i el problema és que no hi ha contraforts que reaccionin davant d'aquest assumpte d'una manera seriosa.

Im-Pulso ha dit...

Penses segui amb la bitàcola? Espero que sí. Salut y llibertat.