dilluns, de gener 16, 2006

La crisi al Col·legi de Periodistes de Catalunya

La situació creada en el Col·legi de Periodistes de Catalunya a partir de la renúncia de Sebastià Serrano com a degà de Catalunya i els enfrontaments en el si de la demarcació de Barcelona ha obert un interessant debat a les demarcacions terrirorials del Col·legi.

Des de la demarcació de Girona s'han pronunciat tal com recull Intra-ACN:


El Col·legi de Periodistes de Girona proposa que el nou degà sigui elegit per tots els
col·legiats


El Col·legi de Periodistes de la demarcació de Girona creu que l'única fórmula viable per elegir el nou degà, després de la dimissió de Sebastià Serrano, és tornar a fer unes eleccions en què votin tots els col·legiats de Catalunya. En un comunicat emès als seus col·legiats, el Col·legi gironí assegura que després de la dimissió de Serrano, les Juntes de demarcació es troben 'incapacitades' per actuar en els seus àmbits territorials' i que la seva representativitat ha quedat 'incomprensiblement' disminuïda.

El Col·legi de Periodistes de Girona denuncia avui en un comunicat que des de la dimissió de Sebastià Serrano, les Juntes de demarcació es troben en una 'inaudita situació d’impasse, incapacitades per actuar en els nostres àmbits territorials respectius. La nostra representativitat ha quedat incomprensiblement disminuïda. En cap moment la crisi generada ha pensat en les repercussions que podia tenir en la resta de demarcacions'.

El col·legi considera injust que 'una crisi que té el seu epicentre a Barcelona' afecti tots els col·legiats de Catalunya. Per aquest motiu consideren que s'han de posicionar des de les demarcacions i 'aconseguir que la figura del degà quedi legitimada com ho havia estat fins ara'.
Des del Col·legi de Girona proposen com l'única fórmula viable per elegir un nou degà, obrir unes eleccions 'únicament i exclusivament al deganat, en què el degà surti escollit democràticament per tots els col·legiats de Catalunya'. En aquest sentit el Col·legi tampoc descarta la possibilitat que un representant de les demarcacions no afectades pel conflicte adopti un paper arbitral i assumeixi en funcions el càrrec de degà.

Els membres del Col·legi gironí demanen que el problema se solucioni de la manera més ràpida, independent i democràtica possible, i sol·licita una revisió dels estatuts per evitar situacions com l'actual.