dilluns, d’agost 29, 2005

El Periódico diu si a la MAT

L’editorial del diari El Periodico en la seva edició d'avui(29-8-2005) fa una aposta escandalosa a favor de la línia de Molt Alta Tensió (MAT):
« (...)Aquests mesos de vacil·lacions no semblen la millor manera que la Generalitat pugui influir de forma decisiva per encaixar sense traumes al territori la interconnexió elèctrica amb França, que no tan sols és imprescindible sinó que, com ha recordat durant aquest procés José Montilla, en la seva condició de ministre d'Indústria, correspon a les competències de l'Estat.»

Està clar que la polèmica MAT està creant esquerdes en el si tripartit, però també del PSC.

Per una banda un diari com El Periódico que a ningú se li escapa la seva línia clarament pro socialista, amb la seva editorial demoatra que hi ha una fractura en el si del PSC, formació que sempre s’ha declarat favorable a la línia però que té els dubtes raonables davant de l’important oposició que s’ha generat al carrer i en diferents institucions del país. Algun alcalde socialista de l’Alt Empordà s’hi ha posicionat clarament en contra.

Per una altra banda la MAT divideix al tripartit. ERC i ICV no comparteixen el mateix posicionament dels socialistes

La MAT, tal es contempla, és una infraestructura que va en contra dels acords del Tinell, declaració programàtica del tripartit català.

Un apunt final per recordar que la MAT és una línia de transport d’electricitat, que només passarà pel territori català i el trinxarà sense que en treguem cap benefici. És una macro-línia que inicialment havia de passar pel País Basc, i que ara ens han endossat. .
(Per més informació cliqueu el post No a la MAT d’aquest mateix blog.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No es cap novetat que El Periódico és el portaveu oficial dels socialistes. Realment si que és escandalós que un un tema com el que planteges aquest diari vulgui ser més papista que el Papa. Més sociata que els sociatas.

Jaume