dijous, de juny 14, 2007

La república dels Mossos

Ara ja sabem quin problema tenen els Mossos, un cos policíac que s'ha de mobilitzar per defensar la seva imatge pública, cosa que s'ha de fer amb la feina i el dia a dia. Clar, tenen eleccions sindicals, una campanya que fa dies estem patint tots els ciutadans.

Aquest Mossos primer van qüestionar la direcció política del Departament d'Interior de la Generalitat, és a dir Joan Saura. Ara com qualsevol república bananera que dubta de la netedat d'un procés electoral democràtic demanen observadors externs per a les eleccions sindicals.

Fins avui tenia entès que la policia catalana era una policia democràtica

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Narcís, el dia de la manifestació que van fer a Barcelona vaig sentir un representant sindical (crec que de CC.OO) que deia, mes o menys: "si la direcció política de la Conselleria no està d'acord amb la nostra manera de treballar, que plegui".

Vaig quedar ben "acollonido". Si aquestes paraules les hagués pronunciat un militar, serien un Cop d'Estat, no?.

Potser si al representant sindical no li agrada la manera de treballar de la direcció política, no es éll que hauria de plegar?.

narcís genís ha dit...

No, aquí ho ha de plegar ningú. La direcció política potser no fa be la seva feina i afecta a la tasca laboral dels Mossos. La representació sindical està per defensar les condicions de treballs dels treballadors (els Mossos) i la via és el diàleg i la negociació. Després hi ha les mesures de presió, com manifestacions i vagues.
Però manifestar-se per la teva imatge pública, no té cap sentit. I demanar observadors en unes eleccions democràtiques, en un país democràtic tampoc.