dimecres, d’abril 12, 2006

La llei Berlusconi beneficia Prodi


Itàlia s’enfronta a una situació molt complicada després d’unes eleccions amb uns resultats massa ajustats, només 25.224 vots separen la Unió de la Casa de les Llibertats en el Congrés.

Hores després que Prodi anunciés als italians la seva victòria, Berlusconi es negava a reconèixer-la, i demanava un recompte de vots.

Un polític sensen partit
Prodi, un líder polític sense partit, haurà d’agafar la regnes d’un país amb una situació econòmica molt complicada, per la qual cosa necessitarà la cohesió de l’amalgama de partits, fins a setze, que formen la coalició que lidera.

La poca diferència de vots, també en el Senat, posen Prodi en una situació difícil perquè es podria trobar que les lleis li siguin vetades a la cambra alta. Romano Prodi, que ja va caure del govern el 1998 quan Bertinotti li va retirar el suport, ara a més de la cohesió de la Unió haurà de tenir en compte que es trobarà al davant una oposició molt forta i un Berlusconi que ja ha demostrat que té un mal perdre, i que si no es retira de la política, per les seves maneres de fer, pot posar moltes dificultats al nou govern i intentar provocar unes eleccions anticipades.