divendres, de març 10, 2006

El poder judicial va a la seva


La negativa del president del Tribunal Suprem i del Consell del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, a comparèixer davant la comissió de Justícia del Congrés dels Diputats és un acte de deslleialtat institucional. Tots els representants dels poders públics de l’Estat tenen l’obligació de respondre de les seves actuacions davant dels ciutadans i de la màxima institució de representació dels ciutadans d’un país que és el Parlament.

Dir, com va fer Francisco Hernando, que no anava al Parlament per mantenir la independència judicial és una excusa de mal pagador i i un menysvalorament dels representants escollits democràticament pels ciutadans. Aquesta negativa té a més una important càrrega política que coincideix amb la línia de confrontació institucional abonada pel PP. La doctrina de separació de poders a què apel·la Hernando, en democràcia, no vol dir que el poder judicial vagi a la seva.

L'esperit de Montesquieu no era aquest i un jurista com Hernando, ho sap prou bé. A més que cal esperar d'un jurista que apel·la a la independència però que ha fet informes demolidors, sense que ningu els hi demanés, en contra de diferents actuacions del govern.