divendres, de juliol 08, 2005

Un món fet a la mida

La cimera del G-8 d'aquests dies a Escòcia donen una imatge patètica del que són i representent els mandataris dels Estats més importants del món, que es dobleguen sense cap escrupul a la voluntat dels Estats Units.

El primer ministre britànic Tony Blair ha fet un pacte amb Bush sobre el canvi climàtic per aplicar a partir dels 2012 algunes mesures per rebaixar les emissions de CO2. Els EUA és el país del món que més contamina i Blair com a president de torn de la UE li hauria de caure la cara de vergonya de parlar d'un post-Kyoto. La UE ha fet una aposta molt forta a favor del protocol de Kyoto i els 25 estats membres l'han retificat i estan obligats a complir-lo i no ha denigar-lo com fa Blair amb els seus acords amb Bush.

El president dels EUA, George Bush, advoca des de fa temps per un nou ordre mundial, el seu. En la cimera del G-8 ja ha anunciat que finalment acceptarà el que ja és obvi, que l'acció de l'home influeix en el canvi climàtic, i per això proposarà unes polítiques a la seva mida, ignorant que ja existeix un Protocol de Kyoto. Bush reconeix que els EUA mai van acceptar Kyoto perquè la seva aplicació hauria enfonsat l'economia nord-americana. Ahir mateix, Bush, que no ha permès que la Comissió de Drets Humans de l'ONU visiti la presó de Guantánamo, va dir que als presos de Guantánamo se'ls tracta bé, quan tots els informes internacionals diuen el contrari. També ahir es va saber que els EUA s'ha inventat una nova definició de terrorisme, que inclou tant atacs nacionals com internacionals, a més de les baixes i els danys a la propietat, amb la qual cosa ara resulta que els atemptats al món s'han quintuplicat. La idea de Bush és que el món, en tots els àmbits, s'adapti als interessos dels EUA.