dilluns, de setembre 14, 2015

Diaris en campanya (2) Sobiranisme = corrupció?

Un altre tastet de com es veu des dels mitjans de comunicació espanyols Catalunya i la campanya de les eleccions del 27S. El llenguatge que s'utilitza en la majoria dels casos insultant i la recerca de temes per associar independentisme amb corrupció és la constant en tots aquests mitjans. Avui hi he inclòs alguns mitjans digitals.


 ABC   Segons aquest diari l'ANC  que defineix com, "plataforma ciudadana que trabaja para la candidatura independentista de Artur Mas, Oriol Junqueras y Raül Romeva" ha disenyat un full de ruta apartir del dia 28-S per tancar les oficines d'hisenda a Catalunya i no pagar impostos

També carrega contra la CUP per reventar actes de Pablo Iglesias "Unas 15 personas le reprocharon que pida el voto a descendientes de andaluces y extremeños, por lo que le han tachado de «etnicista».

Aprofita per tornar a treure el cas Pujol "La Justicia de Liechtenstein ha pedido a España que amplíe la información solicitada sobre los supuestos negocios de Jordi Pujol Ferrusola, el primogénito del expresidente de la Generalitat"







El Mundo.  Continua intentant vincular Mas amb casos de corrupció. "Un arquitecto del 3% reclamó a Artur Mas un cargo en 12 ocasiones". També en l'apartat d'opinió hi ha diferents articles que van en la mateixa línia.

 

 El País, que està utilitzant a tots els seus articulistes perquè
parlin de Catalunya i contra el procés sobiranista,  només calia mirar els suplements del diumege, amb Javier Cercas inclòs, avui aquest diari no deixa de fer insinuacions ara amb la cosa del finançament dels partits, però curiosament només parla de CDC, i presenta un reportatge sobre les aportacions que no rep de les constructores espanyoles.
Entre els articles del dia José Alvarez Junco dóna la seva visió de Nació o Estat, es clar parlant de Catalunya: 
"El nacionalismo puede fundamentar la democracia, justificar una dictadura y ampliar o dividir espacios"


El Español. Que és el diari digital de Pedro J. Ramírez, en el seu blog deidica molt d'espai a Catalunya. Bàsicament però totes les informacions es basen en vincular el moviment independentista i la seva gent amb la corrupció.
El libro negro del periodismo en Cataluña (III): La prensa amiga.
Un anciano de Huesca hizo de testaferro en la trama de comisiones al presidente de la Diputación de Lleida
Pujol Jr denuncia el robo de decenas de miles de euros en joyas